'deBurgers trekken als burgerbeweging op 14 oktober met een volledige Burgerlijst naar de verkiezingen', zegt lijsttrekker Dieter Peeters.  'Uniek in Vlaanderen is het feit dat de lijst volledig bevolkt is met gewone burgers.

21 Inwoners die zich willen engageren om de democratie terug te herstellen in Grobbendonk en Bouwel en een 100% conflictloos en 100% onafhankelijk beleid te voeren op een 100% transparante manier.

deBurgers staan voor 100% inspraak en 100% participatie van alle inwoners via de Burgerraden. 100% samen met iedereen. Dit zijn dan ook de 5 ijzersterke garanties van deBurgers.

Ook de Burgerlijst zelf werd op een transparante en zeer democratische wijze vormgegeven. Op donderdag 13 september zijn alle kandidaten samen rond de tafel gegaan om in een open gesprek en debat onder elkaar de Burgerlijst samen te stellen.

Geen voorafnames voor niemand. Alle plaatsen waren open, van lijsttrekker tot lijstduwer. Het Lijstcomité en de Heliasgroep waren toekijkend aanwezig om de democratische waarden te bewaken. Zij hadden een stemprocedure vastgelegd om in voorkomend geval een beslissing mogelijk te maken.

Maar dit was niet nodig. Op minder dan een uurtje hadden alle kandidaten samen in consensus een mooie en gedegen lijst samengesteld. 11 Vrouwen en 10 mannen, en helemaal volgens de gendervereisten van het Vlaamse Decreet.
deBurgers van Grobbendonk en Bouwel zijn blij hun unieke Burgerlijst bij deze voor te stellen.

1. Dieter PEETERS; 2. An BOUWEN; 3. Christel PEETERS; 4. Hubert RUTTEN;
5. Thierry VAN DOREN; 6. Christiane VAN GOOL; 7. Danny MOENS; 8. Brigitte LEYSEN; 9. Francis VAN EERSEL; 10. Johanna FONTIER; 11. Tom WOUTERS; 12. Frank SELS; 13. Bert VERWIMP; 14. Cynthia VERHEYEN; 15. Danny VAN CANT; 16. Ria HERMANS; 17. Christel VLAEMINCK; 18. Tessa SMOLDERS; 19. Werner POTTIER; 20. Monica RAETS; 21. Linda DE RIDDER.

'deBurgers zullen geen koppencampagne voeren zoals partijen dat doen.

Omdat de lijst democratisch werd samengesteld is een lijststem de beste en meest democratische optie. Zij komt tegemoet aan de samenstelling waarin alle kandidaten zich kunnen vinden.

Uiteraard zullen de Burgervertegenwoordigers ten volle de beslissingen van de Burgerraad volgen en verdedigen in hun eventueel verkozen mandaat. Daarom is een stem op deBurgers ook een stem voor échte democratie, uitklapdemocratie, en de garantie voor jezelf om zes jaar lang elke dag je stem te kunnen laten meetellen in alle aangelegenheden die onze gemeente en samenleving aangaan.

deBurgers kiezen geen partij en de beste stem is een stem op jezelf.' (pp)